Home » Over Ons » Blog » Door te ont-moeten, ontmoet je jezelf

Door te ont-moeten, ontmoet je jezelf

Gepubliceerd op 26 oktober 2021 om 12:29

Moeten, wat moet je er mee? Hoe blijf je meer bij jezelf en kun je jezelf steeds meer ont-moeten! Het verminderen van al dat moeten, is al een een begin. Heb je even geen zin of tijd voor die wasmand, leg je het je dan op dat het af moet, of is er morgen ook nog een dag?

Ik ben altijd wel “allergisch” geweest voor het woordje moeten. Maar toch legde ik het mezelf onbewust op. Moeten is zo sneaky, je trapt erin voordat je het in de gaten hebt! Ik maakte To do lijstjes, die ik af moest hebben. Ik kreeg, of er net maar de helft van klaar of ik raasde er doorheen, vaak voor de ander. De het-moet-netjes-en-opgeruimd-zijn-opvoeding. 

Nu pas kan ik steeds makkelijker nee zeggen tegen mijzelf. Steeds minder doe ik moeten. Ik wil het graag, klinkt voor mij minder zwaar. Ik wil, geeft mij het gevoel dat ik een keuze heb. Heerlijk is het om steeds minder te moeten. Het is natuurlijk niet helemaal uit te bannen, sommige dingen moeten nu eenmaal. En helaas leven we nog in een maatschappij dat ons te vaak verplicht om veel te moeten. Door veel te moeten, leg je druk op je eigen ketel. En dan ervaar je stress. De balans erin houden is de sleutel tot succes. 

Steeds meer leven in de flow of life, doen wat goed voelt voor jou! Jij bent de belangrijkste. Heb je rust nodig, neem die rust! Wil je met een project bezig zijn, dan doe je dat omdat je dat graag wil, niet omdat het moet. Door meer te genieten van datgene wat je graag doet, doe je steeds minder moeten. 

Genieten van de kleine dingen, de natuur, een mooi boek dat er ligt, kook, poets, zing, dans, spring, mediteer, of doe gewoon lekker niks, maar doe het omdat je er plezier aan beleeft. Omdat niets moet, maar alles mag. 

Hoe ga jij om met dat woordje moeten?

 

Liefs Monique

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Moeten, wat moet je er mee? Hoe blijf je meer bij jezelf en kun je jezelf steeds meer ont-moeten! Het verminderen van al dat moeten, is al een een begin. Heb je even geen zin of tijd voor die wasmand, leg je het je dan op dat het af moet, of is er morgen ook nog een dag?

Ik ben altijd wel “allergisch” geweest voor het woordje moeten. Maar toch legde ik het mezelf onbewust op. Moeten is zo sneaky, je trapt erin voordat je het in de gaten hebt! Ik maakte To do lijstjes, die ik af moest hebben. Ik kreeg, of er net maar de helft van klaar of ik raasde er doorheen, vaak voor de ander. De het-moet-netjes-en-opgeruimd-zijn-opvoeding. 

Nu pas kan ik steeds makkelijker nee zeggen tegen mijzelf. Steeds minder doe ik moeten. Ik wil het graag, klinkt voor mij minder zwaar. Ik wil, geeft mij het gevoel dat ik een keuze heb. Heerlijk is het om steeds minder te moeten. Het is natuurlijk niet helemaal uit te bannen, sommige dingen moeten nu eenmaal. En helaas leven we nog in een maatschappij dat ons te vaak verplicht om veel te moeten. Door veel te moeten, leg je druk op je eigen ketel. En dan ervaar je stress. De balans erin houden is de sleutel tot succes. 

Steeds meer leven in de flow of life, doen wat goed voelt voor jou! Jij bent de belangrijkste. Heb je rust nodig, neem die rust! Wil je met een project bezig zijn, dan doe je dat omdat je dat graag wil, niet omdat het moet. Door meer te genieten van datgene wat je graag doet, doe je steeds minder moeten. 

Genieten van de kleine dingen, de natuur, een mooi boek dat er ligt, kook, poets, zing, dans, spring, mediteer, of doe gewoon lekker niks, maar doe het omdat je er plezier aan beleeft. Omdat niets moet, maar alles mag. 

Hoe ga jij om met dat woordje moeten?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.