Turkoois

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Deze kan evenwicht brengen. Turkoois kan namelijk kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het kan een positieve werking hebben bij depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen.

 

Verder kan turkoois inzichtgevend werken en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Hierdoor gaat het een slachtofferhouding en zelfdestructief gedrag tegen. Ook kan het creativiteitbevorderen bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde.

 

Turkoois kan ook bescherme tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans. Fysiek kan de steen pijnstillend, krampopheffend, ontstekingsremmend en ontgiftend werken. Hetkan helpen bij de opname van voedingsstoffen, Maar ook kan het een positieve werking hebben op reuma, jicht, maag, de ogen, het immuunsysteem en virusinfecties.

 

 

Turkoois is hemelblauw, groenblauw of appelgroen van kleur. De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot vettige glans.

 

Turkoois niet reinigen met water. De steen kan hier door aangetast worden. Turkoois kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren.