Valkenoog

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

Valkenoog is een steen die inzichtgevend en remmend werkt. De steen kan je helpen om afstand te nemen en het grotere geheel te zien. Verder kan de steen helpen om overmatige angst, emoties, agressie en stemmingswisselingen te remmen. Maar valkenoog kan ook helpen om beperkernde gedrags- en denkpatronen te doorbreken en pessimisme en een slachtofferhouding te verminderen.
Daarnaast kan het je ook inzicht geven in je levenspad en in complexe situaties, waardoor het ook helpt bij het nemen van beslissingen.

 

Spiritueel werkt valkenoog aardend en bevordert het helderziendheid. Verder kan het de energiestroom remmen en hiermee stress, nervositeit, beven, overmatige hormoonproductie en hyperactiviteit verminderen.

 

Fysiek kan valkenoog de stofwisseling vertragen en een overmatige seksuele drang verminderen. Verder kan het een positieve werking hebben op bloedvaten, darmen en de benen.


Valkenoog is een blauwgrijze variant van tijgeroog.

 

NB: draag valkenoog nooit langer dan een week onafgebroken, vanwege de remmende werking op de energiestroom in het lichaam.