Sodaliet

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

 

Sodaliet is een steen die je inzicht in jezelf geeft en je helpt trouw te zijn aan jezelf. Verder kan het zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen bevorderen. Tevens kan het helpen beperkende denk- en gedragspatronen te doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobieën. Sodaliet kan de vrijheidsdrang bevorderen, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens. Verder heeft de steen een positieve invloed op het versterken van logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie. Verder stimuleert het een diepe, inzichtgevende meditatie.

 

De steen absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons.


Sodaliet kan ook goed in een groep gebruikt worden om harmonie, vertrouwen en solidariteit te versterken.


Fysiek heeft de steen een positieve invloed bij klachten van keel, hals, strottenhoofd en stembanden (met name heesheid). Verder kan het koortsverlagend, bloeddrukverlagend, verkoelend werken en zorgen voor een evenwichtige stofwisseling en stimuleert de vloeistofopname in het lichaam.


Sodaliet is kleurloos, melkachtig wit, geel- tot groenachtig of blauw. De roze variant heet hackmaniet. De steen is doorschijnend met een glasachtige tot vettige glans.