Seleniet

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

 

Seleniet is een hele spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Het is een goede steen om te dragen als je spiritueel bezig bent. Het kan namelijk het contact bevorderen met engelen en gidsen en kan meditatie, telepathie, divinatie (waarzeggerij) en mediamieke gaven vergemakkelijken. Seleniet werkt aardend als met hogere energieën gewerkt wordt, maar beschermt en reinigt de aura ook. De steen stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen. Het bevordert rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving.


Fysiek kan seleniet een positieve werking hebben op de ruggengraat, epilepsie en borstvoeding. Maar kan het ook het effect van vrije radicalen remmen.
Seleniet kan puur wit, oranje, bruin of groen van kleur zijn. De steen is transparant en is fijn of wat grover geribbeld. Aangezien seleniet een gipskristal is is het belangrijk het kristal niet te veel in aanraking te laten komen met water. Het lost dan namelijk op. Seleniet kan dus niet gereinigd worden door de steen onder stromend water te houden. Seleniet hoeft ook niet vaak gereinigd en opgeladen te worden vanwege haar zelfreinigende eigenschappen. Hierdoor kan de steen ook gebruikt worden om andere edelstenen mee te reinigen en op te laden. Toch is een goed idee om seleniet af en toe een nacht in het maanlicht te leggen zodat ze optimaal haar werk kan doen.


Twee opvallende soorten seleniet zijn de woestijnroos en de vissenstaartseleniet, zo genoemd vanwege het vissenstaartachtige voorkomen van de steen.