Saffier

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

 

Saffier is een edelsteen die een sterk effect kan hebben op de psyche en hersenen. Het zorgt namelijk voor een heldere geest. Daarnaast stimuleert het nuchter, doelgericht, geconcentreerd en kritisch denken. Hiermee kan saffier bepaalde psychische problemen tegengaan. Hierbij is te denken aan wanen, hallicunaties en het niet coherent kunnen denken. Ook biedt de steen bescherming tegen psychische aanvallen en mensen die je mentaal proberen te domineren.


Fysiek kan saffier een kalmerende werking hebben op het lichaam. Hierdoor kan het stressverminderend, koortsverlagend en pijnstillend werken. Verder kan saffier een positieve werking hebben op aandoeningen van de ogen, het bloed en de aders (bijvoorbeeld bij abnormale bloeduitstortingen, neusbloedingen en menstruatie). Maar ook op de hersenen en zenuwen ( bijvoorbeeld epilepsie). Bij angina kan saffier goed zijn voor de keel.

 

Saffier is een variant van het korundmineraal, net als robijn. Dit mineraal vormt zeshoekige kristallen. De rode korund heet robijn, de overige kleuren heten saffier.

Spirituele Producten MaanErgie.nl

 Edelstenen - Engelen - Heksen - Raamhangers 

Pendels  - Sieraden  - Wicca - Wierook