Rozekwarts

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

 

Engelensteen (Aartsengel Chamuël). Rozekwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen kan een sterke werking hebben op het hart chakra. Het kan het hart openen om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen kan helpen bij het aantrekken van harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties. Maar kan ook eigenliefde, zelfrespect en zelfacceptatie bevorderen.


Rozekwarts heeft een milde, zachte werking en kan kalmerend werken bij verdriet en trauma’s, Maar kan ook helpen tegen heimwee. Ook kan het de empathie, openheid en behulpzaamheid bevorderen. De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie.
Fysiek kan de steen een positieve werking op het hart hebben. Maar ook op de geslachtsorganen, bij seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en kan het duizeligheid voorkomen. Rozekwarts kan ook helpen bij het verminderen van buikkrampen bij baby's, en bij diarree. Tenslotte helpt het bij ouderdomskwalen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.


Rozekwarts is roze van kleur. Deze steen behoort tot de kwarts-familie. De steen is doorschijnend met een glasachtige tot vettige glans. Rozekwarts kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren.