Rookkwarts

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

Rookkwarts is een steen die bescherming, aarding en ontspanning biedt. Tevens werkt het ontgiftend, zowel op het lichaam, de ziel en de geest. Hierdoor is het een goede steen om te dragen bij stress gerelateerde klachten en in situaties die je belasten.


De steen kan helpen om te ontspannen, maar ook om los te laten en te accepteren. Tevens kan het helpen om weerstand te bieden tegen stressvolle invloeden en zorgen voor geestelijke (veer)kracht. Dit alles maakt dat rookkwarts een gunstige werking heeft op angst (met name faalangst), nachtmerries en depressies. Het stimuleert een pragmatische, nuchtere en positieve houding en bevordert de concentratie.


Een andere belangrijke eigenschap van rookkwarts is het beschermen tegen negatieve (elektromagnetische) straling (van bijvoorbeeld telefoons en computers) en andere negatieve invloeden uit je omgeving ( wateraders, milieuvervuiling enz.)
Daar de steen ook een aardende werking heeft kan rookkwarts ook gebruikt worden tijdens of na spirituele bezigheden, bijvoorbeeld om te helpen bij het mediteren.


Fysiek kan rookkwarts ontgiftend, pijnstillend en ontkrampend werken. Het kan een positieve werking hebben op rugklachten, en klachten van de buik, heupen, bekken en benen. Maar ook op de zenuwen en de geslachtsorganen. Het kan ook helpen bij hoofdpijn en het restless legs syndroom. Tevens kan rookkwarts helpen bij het stoppen met roken en andere verslavingen.


Rookkwarts is een doorzichtige steensoort met een glasachtige glans( van lichtbruin tot zwart).