Rhodoniet

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

Rhodoniet is een krachtige wondgenezer, die kan helpen bij fysieke wonden, maar ook bij emotionele. Daarnaast kan de steen je kalmeren en helpen het hoofd koel te houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen. Maar ook bij gevaarlijke en bedreigende situaties, verwarring, paniek, angst en gevaar.


Rhodoniet kan ook goed ingezet worden bij ruzies en conflicten omdat hij je vergevingsgezind maakt en zorgt voor wederzijds begrip. Ook bevordert het vriendschap en stimuleert het verzoening. Daarnaast worden ook woede, ergernis, haat- en wraakgevoelens verminderd. Psychische wonden kunnen worden verzacht. Tevens kan de steen een positieve invloed hebben op zelfvernietigend gedrag, verslavingen, afhankelijkheid en mishandeling.

 

Fysiek kan rhodoniet helpen (inwendige) wonden genezen en littekens verminderen. Verder heeft het een gunstige werking op insectenbeten, hart, bloedsomloop, maagzweren, botten, gehoor, spieren, m.s. en auto-immuunziekten.


Rhodoniet is roze tot rood van kleur, vaak met zwarte aders. De steen is doorschijnend tot doorzichtig met een glasachtige tot parelmoerglans. De doorzichtig roze kwaliteit is erg zeldzaam.