Opaliet

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

Opaliet is een krachtig helende steen. Tevens is het een steen met een verlichtende, opbeurende werking. Het is een nieuwetijds steen die goed werkt voor gevoelige mensen en kinderen. Spiritueel helpt opaliet om geaard in een mediatieve toestand te komen.


De steen kan helpen bij het verwijderen van energetische blokkades terwijl het tevens vermoeidheid wegneemt. De steen kan verder een positieve invloed hebben op het verbeteren van de communicatie op alle niveaus. Ook kan het helpen bij de interpretatie van de ontvangen psychische informatie en het onder woorden brengen van innerlijke gevoelens. Daarnaast kan opaliet helpen om stemmingswisselingen te stabiliseren en ontspanning te bevorderen. Naast het verbeteren van emotionele kracht kan opaliet ook helpen bij veranderingen en het aangaan van nieuwe situaties.

 

Fysiek kan de steen het lichaam verwarmen, ontspannen en de spieren soepel maken. Opaliet kan depressie verlichten en agressie verminderen.Het is een goede steen voor mensen die lijden aan slaapstoornissen. De steen kan een positieve invloed hebben bij griep, verkoudheid en een gebrek aan energie. Ook kan het zuiverend werken voor bloed en nieren.


Opaliet wordt ook wel Zeeopaal of Opaline genoemd. Opaliet is momenteel een van de populairste stenen en behoort dan ook tot de nieuwetijds stenen. De steen krijgt zijn mooie uiterlijk door alchemie. Door opaal te verhitten ontstaat opaliet. Het is dus een kunstmatige steen, maar hierdoor is hij niet minder effectief.