Obsidiaan

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen. Het kan de persoonlijke ontwikkeling stimuleren door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. De steen kan de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) naar boven brengen. Net als verdrongen en weggestopte emoties. Obsidiaan kan als een spiegel werken en helpen bij het ontdekken wie je daadwerkelijk bent, maar ook kan het de minder leuke kanten van je persoonlijkheid aan het licht brengen.
Daar de steen zeer krachtig kan werken en door de heftige emoties die naar boven kunnen komen én het feit dat sommige (zelf)inzichtenerg confronterend kunnen zijn, is het aan te raden voor gevoelige mensen om deze steen onder begeleiding van een therapeut te gebruiken.


Obsidiaan kan beschermen tegen psychische aanvallen en vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden. Ook kan het negatieve energie uit de omgeving opnemen, zoals straling, wateraders etc. Daarnaast kan het de helderheid van geest bevorderen en de zintuigen verscherpen. Fysiek kan de steen pijnstillend en krampopheffend werken. Maar ook kan het de spijsvertering stimuleren, ontgiften en de doorbloeding verbeteren. Hierdoor kan de steen verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten.


Obsidiaan is ontstaan uit snel afgekoeld lava. Het wordt dus gevonden in vulkanische gebieden. Het is een opaak zwarte, glasachtige steen, met soms witte, grijze of rode vlekjes.


NB: omdat obsidiaan zo effectief negatieve energieën opneemt, is het belangrijk de steen na gebruik onder stromend water te reinigen.