Morganiet

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

Morganiet kan helpen je jezelf te zijn en jezelf te accepteren. Maar ook om de realiteit onder ogen te zien. Arrogantie, eerzucht en fanatisme worden verminderd. Net als oogkleppen, vluchtgedrag, afweermechanismen en een slachtofferhouding.


Omdat morganiet sterk op het hart chakra werkt kan het je helpen terug te gaan naar je gevoel en geeft het je respect voor jezelf, je omgeving en voor alles wat deel uitmaakt van deze wereld. Het kan je helpen om positief in het leven te staan en te genieten. Morganiet bevordert het geven van liefde en trekt liefde aan. Beryl (dus ook morganiet) kan de spirituele ontwikkeling bevorderen. En de stress, angst, prestatiedruk en andere spanningen verminderen.

 

Fysiek kan morganiet dus stressgerelateerde klachten verminderen, zoals hartklachten, evenwichtstoornissen, duizeligheid en impotentie. De steen kan een positieve invloed hebben op het zenuwstelsel, de cellen, astma, tbc en emfyseem.

 

Morganiet is een roze tot oranje steen. Doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. De steen hoort tot de beryl-familie.