Morganiet

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

Malachiet is een krachtig werkende steen. Het kan beschermen tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van gevaar en negatieve energie. Verder kan de steen emotionele balans en stabiliteit brengen en maakt het weerbaarder. Malachiet kan angst verminderen en onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Hierdoor helpt het om blokkades, remmingen en negatieve gedragspatronen los te laten en positieve veranderingen te maken. Tevens versterkt het de empathie en begrip. Hierdoor stimuleert de steen gezonde en gelijkwaardige relaties.


Fysiek kan malachiet ontgiftend en bloeddrukverlagend werken. Tevens kan het het immuunsysteem versterken en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Ook kan malachiet helpen bij astma, artritis en artrose, botbreuken, en epilepsie. Maar ook bij problemen aan het hart en de bloedvaten.


De steen is heel geschikt voor vrouwen vanwege de positieve werking op de vrouwelijke geslachtsorganen. Hierbij is te denken aan (pre)menstruele klachten, vrouwelijke seksuele problemen ( met name met een emotionele of traumatische achtergrond) en ondersteunt bij het bevallen.


Malachiet is geelgroen tot zwartgroen. De steen is doorschijnend met een glasachtige tot zijdeglans. Vanwege het vele absorberen van negatieve energie moet de steen regelmatig gereinigd worden. Echter dit dient niet te gebeuren met zout of water. De steen kan hierdoor worden aangetast.


Malachiet kan in uitzonderlijke gevallen lichte hartkloppingen veroorzaken; verwijder de steen dan meteen en vervang het door rozenkwarts of rhodoniet.