Maansteen

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

Maansteen is een steen die invloed heeft op de vruchtbaarheid en de intuïtie. Daarnaast is er een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie, meer heeft de steen ook een kalmerende werking op het gevoelsleven. Ook kan maansteen de paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid versterken. Verder kan er een sterk effect zijn op slaap en dromen. De steen kan dus helpen bij slapeloosheid en bij het herinneren van dromen.


Maansteen is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden. Het kan namelijk de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding ondersteunen. Ook kan de steen nuttig zijn bij (pre)menstruele klachten, klachten na de bevalling of tijdens de overgang.


Fysiek kan maansteen ontgiftend werken, en de pijnappelklier activeren. Ook kan de steen voor evenwicht in het hormonale stelsel zorgen. Verder kan er een positieve invloed zijn op de spijsvertering en de voortplantingsorganen. Ook kan het vochtophopingen verminderen.


Maansteen is een variant van orthoklaas met soms een blauwachtig kattenoog effect. De steen is geel, roze, oranje, beige of blauw met een parelmoerglans. Maansteen is een hele zachte en broze steen. Hierdoor komen er gemakkelijk krassen in en is het zeer breekbaar. Bij het onderhouden van de steen is het verstandig om chemicaliën, fel zonlicht en water zo veel mogelijk te vermijden. Als de steen zijn glans verliest kan deze worden opgewreven met een doek met eventueel wat olie erop. Maansteen kan natuurlijk bijzonder goed opgeladen worden in het maanlicht.