Lapis Lazuli

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

Lapis lazuli is een hele spirituele steen. Het wordt ook wel engelensteen (Aartsengel Michaël) of vriendschapssteen genoemd. Het bevordert spirituele vaardigheden, spirituele kracht en astraal reizen. Ook geeft het verlichting, wijsheid en innerlijke rust en vrede. De steen helpt bij het vinden van de innerlijke waarheid en het accepteren hiervan. Daarnaast maakt de steen eerlijk en oprecht.


Lapis lazuli helpt je jezelf te zijn en je eigen weg te bewandelen. Het bevordert objectiviteit, creativiteit en helderheid van geest. Verder heeft de steen een positief effect op vriendschappelijke en liefdesrelaties.
Fysiek kan lapis lazuli een sterke werking hebben op de keel en het keel chakra. Hierdoor wordt het uiten van je emoties, mening en dingen die je dwars zitten gestimuleert. Het kan verder helpen bij klachten van de keel, het strottenhoofd, de schildklier en de stembanden. Ook kan het een positieve werking hebben op migraine, slaapproblemen, duizeligheid en stress. Maar ook op het immuunsysteem, het gehoor en kan het helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Tevens kan het ondersteunen bij het herstel na een herseninfarct of TIA.


Lapis lazuli is azuurblauw, blauwpaars, bleekgroen of rood van kleur. De steen is opaak met een glasachtige tot vettige glans.


Let op;
De steen niet reinigen met water. Deze kan hier namelijk door aangetast worden.