Gele Jaspis

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

Jaspis is een steen die aardend en beschermend werkt. De steen kan helpen om je doelen waar te maken en ideeën om te zetten in actie. De steen kan helpen om ergens voor 100% voor te gaan. Jaspis kan ook invloed hebben op je daadkracht, je strijdlust en hoe volhardend en vastberaden je bent. Het kan helpen om voor jezelf op te komen, je moed te geven en je weerbaar en assertief te maken. Ook kan het angst voor conflicten verminderen. De steen kan je oprecht maken, maar ook eerlijk en hulpvaardig. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de balans tussen lichaam, geest en ziel.

 

Tevens kan Jaspis ook organisatorische vaardighedenen fantasie bevorderen, net als snel denken. De steen kan negatieve energie absorberen en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Ook kan het astraal reizen makkelijker maken.

 

Fysiek heeft Jaspis een positieve invloed op de spijsvertering, de darmen, de bloedsomloop en de geslachtsorganen.

 

Naast de algemene eigenschappen van Jaspis is Gele Jaspis de zachts werkende variant. Deze steen werkt vooral op fysiek niveau. De steen kan je helpen je uithoudingsvermogen te verbeteren, maar ook om spanning in je lichaam te verminderen.

 

Verder kan de steen een positieve invloed hebben op het immuunsysteem, de lever en de alvleesklier. Maar ook op de maag ( bijvoorbeeld bij maagzuur), en darmen ( bijvoorbeeld bij darmkrampen).

 

Tevens biedt Gele Jaspis fysieke en spirituele bescherming tijdens reizen.

 

Gele jaspis is okergeel tot bruingeel van kleur.