Fluoriet

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

Fluoriet is een beschermende en stabiliserende steen. Deze kan helpen bij het vergroten van zelfvertrouwen en bij structuur brengen in ons leven. De steen geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen. Ook kan het helpen bij het verwerken van onderdrukte gevoelens. Hierdoor heeft fluoriet ook een emotioneel stabiliserende werking. Daarnaast reinigt fluoriet elektromagnetische straling en beschermt hiertegen.

 

De steen bevordert concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met al aanwezige kennis. Hierdoor is het een goede steen om te dragen tijdens het studeren.

 

Fysiek heeft fluoriet een positieve werking op stijfheid, gewrichtsproblemen ( zoals artritis) en reuma. Het is goed voor de botten en tanden, en kan het de pijn verlichten bij gordelroos en andere zenuwpijnen. Verder heeft het een gunstige werking op de huis ( rimpels en puistjes), en slijmvliezen ( met name van de ademhalingswegen).

 

Fluoriet kan donkergeel, groen, blauw, violet of zwart van kleur zijn. De steen is doorzichtig met een glasachtige glans.

Fluoriet kan verbleken onder invloed van zonlicht en het is beter deze steen niet te veel bloot te stellen aan water.