Citrien

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

Citrien is een verwarmende en zonnige steen. De steen bevordert zelfrespect en zelfvertrouwen. Maar ook individualiteit, extraversie en het stimuleert zelfverwezelijking. Citrien geeft energie, levensvreugde en moed. Hierdoor kan het helpen om depressies, zelfdestructief gedrag, angsten en fobieën te overwinnen. Het trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan. En het stimuleert om dit met anderen te delen. Daarnaast heeft citrien invloed op de creativiteit en bevordert zelfexpressie. Ook kan het helpen om conflicten binnen een groep op te lossen.

 

Citrien reinigt de aura en reinigt de chakra's. Fysiek kan de steen voor energie zorgen. Het heeft een gunstige invloed op het stimuleren van de spijsvertering, maar ook op de maag, milt, alvleesklier en de darmen. Verder kan het ondersteunen bij infecties van de blaas en nieren en bij het verbeteren van de bloedcirculatie. Het kan ook ondersteuning bieden bij een chronisch vermoeidheidssyndroom.

 

Citrien is geel of oranjebruin van kleur. Aangezien het een zeldzame variant van kwarts is wordt het vaak nagemaakt door amethist of rookkwarts te verhitten.