Calciet

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

Calciet activeert en stimuleert groei en ontwikkelijk, zowel lichamelijk, geestelijk en spiritueel. Het werkt via de zonnevlecht voor verwerken van eigen emoties. De steen werkt motiverend en bevordert het zelfvertrouwen, de daadkracht en standvastigheid. Ook geeft hij hoop en moed. Gevoel en verstand worden verenigd en de geest gekalmeerd. Hierdoor wordt de innerlijke rust bevordert. De steen bevordert de concentratie en stimuleert het analytisch denken. Maar ook in de liefdevolle omgang met anderen. Calciet zet alle chakra’s in verbinding met elkaar en helpt mee om emoties los te laten

 

Calciet kan de negatieve energie uit een ruimte absorberen. In een ziekenkamer kan de steen een lichtpunt zijn.

 

Fysiek kan calciet de stofwisseling en het immuunsysteem stimuleren. Ook bevordert het de groei in kinderen. Ook helpt het bij het in slaap komen. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen, het skelet en de gewrichten. Calciet kan werken tegen maagzuur en stimuleert de calciumopname.

 

Het is een veel voorkomend en relatief zacht steensoort en behoort tot de carbonaten. Meestal is calciet doorzichtig of doorschijnend met een glasachtige glans.