Bergkristal

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

 

Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht. Hierdoor is het uiterst geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert energie, geeft energie en slaat energie op. Omdat bergkristal zo zuiver en neutraal is, kan het zo opgeladen worden voor elke werking en kan het ook de werking van andere stenen versterken.

 

Bergkristal beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra's en brengt deze in balans. Mentaal bevordert het de concentratie en het helder denken. Het helpt hierdoor om een neutrale houding aan te nemen en problemen op te lossen. Verder werkt bergkristal zuiverend en vitaliserend. Fysiek werkt het ook verkoelend ( bij bijvoorbeeld zonnebrand of brandwonden), maar ook pijnstillend en koortsverlagend. Ook stimuleert het het immuunsysteem en brengt het het lichaam in balans. Verder vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.

 

Bergkristal is wit tot kleurloos, doorzichtig en heeft een glasachtige glans. Deze steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie.