Aquamarijn

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

 

Aquamarijn is een edelsteen met een kalmerende werking, zowel lichamelijk als geestelijk. De steen helpt bij het goed verwoorden van ideeën, bevordert communicatie en kennisoverdracht. Hierdoor ondersteunt aquamarijn het spreken in het openbaar. Daarnaast maakt het oprecht, eerlijk, tolerant, ontspannen, onbezorgd en vrolijk.

 

Aquamarijn is een goede steen om te dragen als er dingen afgerond moeten worden, want het zorgt voor een heldere geest, verscherpt de zintuigen en bevordfert zelfexpressie. Ook is Aquamarijn geschikt voor het dragen tijdens meditatie. De spirituele groei wordt namelijk bevordert, net als de intuiïtie, helderziendheid en mediamieke gaven. Daarnaast haalt de steen oud verdriet naar boven waardoor dit eruit komt.

 

Fysiek breng aquamarijn balans in het hormoonstelsel. Het kan de vochtbalans van het lichaam herstellen en vermindert darmklachten als deze stressgerelateerd zijn. De steen heeft een goede invloed op de keel, klieren ( zoals de schildklier), hypofyse, ogen, de kaak en het gebit. Ook kan het verlichtend werken bij huidaandoeningen zoals eczeem en psoriases, ontstekingen aan de voorhoofds- en bijholtes, hoesten en bronchitis. Tevens kalmeert aquamarijn overmatige reacties van het immuunsysteem, zoals auto-immuunziektes. Gebruikt in combinatie met beryl werkt aquamarijn zeer goed tegen zware of chronische allergieën en hooikoorts

 

Aquamarijn kan diverse kleuren hebben. Het kan kleurloos, blauw, groenachtig en geelachtig van kleur zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans.