Amazoniet

Edelstenen en Mineralen en hun Werking

 

Amazoniet kan je beschermen tegen straling en schadelijke invloeden. Hierbij kun je denken aan negatieve energie, elektromagnetische straling (mobiele telefoons, computers, magnetrons, etc.) maar ook de schadelijke invloeden van milieuvervuiling en wateraders e.d..

 

Ook kan amazoniet je balans brengen en kalmerend werken. De steen kan evenwicht brengen bij extreme stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma's, zorgen en rouw.De steen kan je vrije wil versterken en je slachtofferhouding verminderen. De steen kan helpen bij het oplossen van problemen omdat amazoniet verstand en intuïtie in balans kan brengen.

 

Fysiek kan amazoniet ontkrampend werken. Tevens kan de steen een positieve invloed hebben op de stofwisseling, de zenuwen en het zenuwstelsel. Maar ook op de hersenen, hypofyse, thymus en osteoprorose. Maar ook bij problemen met de huid, tanden of bij een calciumtekort.

 

Amazoniet is een groene of groenblauwe steen. Deze kan licht doorzichtig tot opaak zijn, met een matte tot glasachtige glans.